dilluns, 9 de juny del 2008

Crònica d'un voyeur a la CUITA EL SOL

Sortim dissabte pel mati de Barcelona i passem per Abrera a recollir a un company de l'Héctor, enfilem la Autovia A2 fins Cervera i d'allà anem a Ponts, Oliana i Adrall tombem a l'esquerra per agafar la N-260 direcció Sort.

Al dalt del Port del Canto, ens aturem a (fumar) estirar les cames i a contemplar el Cadí amb neu. Continuem fins a Alins on tenim reservat l'hotel. ¿¿¿??? Com es deia l'hotel? Bueno, com només hi han dos, entrem al Muntanya i allà no tenen reserva a nom meu, creuem el carrer i anem al Saloria, i aquí si!!!.

Deixem les bosses i anem a recollir els dorsals a Àreu.

A l'entrada del poble, a ma esquerra han acondicionat un camp com a pàrquing, però ens deixant pujar al càmping a descarregar al company que vol dormir a la tenda (gratis pels inscrits).


Un cop plantada la tenda tornem al prat a deixar el cotxe. Fem el recorregut, per recollir els dorsals; Ajuntament (comprovació inscripció, federació....) ,i al camp de futbol a recollir el xip, dorsal i la bossa amb la publicitat: revista, Buff, enganxina....


Son les 14h i tornem al hotel a dinar. Sortim a les 16h, i tornem a Àreu.

Sobre les 17'30h començo la meva Cuita. Vull fer fotos i no es qüestió de fer-les a la sortida, però amb el desnivell que tinc endavant no se si fer-lis passat el riu. Començo a caminar seguint les banderetes de la cursa i després de bufar molt, trobo un lloc que hem sembla bo. Els puc controlar una bona estona i així fer-lis la foto de mes a prop. Estic amb un grup de gent de Àreu que també han pujat fins aquí ha veure la cursa.

A les 18h surten les dones i els nens. Les veiem com formiguetes creuar el pont i enfilar-se muntanya amunt. Jo hi fet un recorregut d'uns 850m i he pujat un desnivell de 300m.

Ja porten 15' de cursa i encara no es veuen. De cop i volta començant a sortir entremig d'uns matolls!!! No ha pujat pel camí marcat!!! Canviem de tàctica i de lloc, corrents ens posem a un altre lloc on les veiem pujar, però PUJAR!!, PUJAR!! camp a traves entre mig de pedres, matolls. Quines maquines!!!

Veig a la Yolanda (sòcia del Madteam) que amb la gorra no hem deixa veure-li la cara, darrera puja Cristina. Amb dos crits i el seu nom, per fi hem mirant i puc fer-lis les fotos.



Ja han passat tots i totes i els escombres deixen al darrera a un parell de participants.


A 2/4 de set, per fi surten els homes. Com son mes, semblen ñus a la migració anual del Serengueti. Amb 10' Jessed i tres participants mes pujant fins on estem!!! i darrera d'ells unaaaaaaaa fileraaa llargaaaaaaaaa de corredors que els segueixen.







Es bestial el ritme que porten!! Encara tenen que pujar 1300m de desnivell amb 4 km. Puc veure al Bernat (rondinat del cops que li han donat), al Quico Soler, i per fi veig passar a l'Héctor. Va força bé, no ha agafat els pals (millor) i puja avançant a corredors. També veig a Larryak (Madteam), que desprès amb les fotos surt a una que no era per ell!!!! Era el Marc de Engarrista.



Continuo fent fotos, intentant animar i mirar una mica la cursa, però si faig fotos no puc cridar?? Acabo la primera tarja 130 fotos i com els corredors venen mes estirats, puc triar la foto, Veig també al Quique (Madteam).

Per fi passen els últims amb els escombres i jo tiro avall xino xano que les baixades a mi no hem van bé.

Un cop al poble hem trobo amb el Ricard, l'entrenador de l'Hector i la seva dona i petem la xerrada fins que començant ha arribar les dones i els nens.

La Cuita Jove, arriba fins al Jespedil a 2.200m i l'altre Cuita fins el Monteixo, es tracta de sortir de la plaça major d'Àreu just quan es pon el sol i arribar dalt del Monteixo abans de que t'atrapi l'ombra.

La baixada dels participants es fa esperar, i arriban mica en mica. Com diuen, es mes difícil la baixada que la pujada.

Ja tots junts (Bernat, Larryak i l'Hector) faig les fotos de rigor (sense Yolanda i Cristina) i baixem a l'hotel per dutxar se i posar se guapos per sopar.

L’endemà anem a Àreu a prendre el xocolata i la coca i esperar fins les 11h que comença l'entrega de premis.... llarga, molt llarga aquesta cerimònia.
I com tot s'acaba, tornem cap a Barcelona on arribem a les 18h desprès de dinar a Cervera.